Известие

Collapse
No announcement yet.

проблем с ролките на пистовият ремък

Collapse
X

• Filter
  • време
  • Show
Clear All
new posts

Понеже се задават гатанки предполагам , че вероятно става въпрос за амортесьорчето на обтяжния механизъм което обира вибрациите и когато е прецакано и да са сменени всички ролки и самия ремък той пак свири.Само , че това амортесьорче го има само при версията -2.4 при 1.9 го няма и ако при този мотор вие причината явна е друга.
    Alfa Romeo Giulietta 170hp

Comment

Туко що се връщам и това което каза колегата Geleano го направихме и се оправи...
      А именно той ми обясни: развива се болта в средата на ролката и със специални "човки" които влизат в двете малки дупки се натяга като се завъта цялото тяло на ролката. Предполагам майсторите при които ще ходиш са на ясно с тази процедура. Изглежда ето така http://axm-auto.com/index2.php?brand...menkl=1&show=1
      и се намира зад шайбата на климатика.

Дано това помогне и на други с моя проблем!
      И много благодаря на колега Geleano!!!
      156 2.4JTD 136+ PS

Comment

колега не е до амортисйорчето това дето е проблемно го имат всички жтд ,хди,цди и други производни като црд,црди и т.н.

Comment

Първоначално публикувано от oem Покажи съобщение
          От по-дългя ремък. И аз бях си купил преди ремък. Уж по каталог. Слагам и свири. Смених всички ролки и лагери тогава даже и на климатика лагера и пак свири. Върнах стария ремък и всичко заспа. После като измерих ми той новия с 2 см по-дълъг. Уж DAYCO, по каталог... трънци.
          Аз когато сменявах ремъците и 2-та по каталог грешни и не дайко а гейтс си взех щот са по-добри мисля.Пистовия беше по-дълъг,а ангренажния по-къс и кво се оказа в крайна сметка двигателя произведен след 2000 година а колата е 99 няква манджа или каталозите грешни
          Mercedes W202 - 200kompressor 99'
          Alfa Romeo 156 1.8 16V TS 99' - ex''
          Alfa Romeo 145 1.9JTD 99'

Comment

Working...
          X